ADEP Etkinliğimiz

16.11.2019 422

Anadolu İmam Hatip Liseleri Akademik Destek Programı (ADEP) Kasım ayı Fen Bilimleri Alanı etkinliği kapsamında, Fen Bilimleri Koordinatörümüz Serpil Esen hocamızın Matematik zümresi ile ortak seçimi olan  "Gizli Sayılar" filmini izledik.

1960'lı yılların ilk yarısında NASA'da görev yapan ve aynı zamanda da dönemin ırk ayrımına yönelik anlayışlarıyla mücadele eden üç siyahi kadın matematikçinin gerçek hayat hikâyesinin anlatıldığı filmi öğrencilerimiz ilgiyle izlediler.

ADEP (Anadolu İmam Hatip Liseleri Akademik Destek Programı) Nedir?

ADEP 2019-2020 eğitim öğretim yılında Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayan Anadolu İmam Hatip Liselerinde pilot olarak uygulamaya başlanan bir programdır. Her ay için belirlenen ortak temalar-alanlar ile disiplinlerin ayrıntıları okulların Akademik Danışma Kurulları tarafından planlanacak ve bu doğrultuda etkinlikler gerçekleştirilecektir.

ADEP uygulaması ile;

• Anadolu imam hatip lisesi öğrencilerinin bir üst öğrenime hazırlanırken Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanındaki farkındalıklarını arttırmak, ön öğrenmelerle hazırbulunuşluklarını sağlamak ve bu alanlardaki disiplinleri hayatlarında anlamlandırmalarına katkı vermek,
  • Fen bilimleri ve sosyal bilimler alanında kabiliyetleri doğrultusunda gelişmelerine destek vermek, analitik düşünme becerilerini geliştirmek,
  • Bilim ve medeniyet tarihimizde öne çıkan bilim insanlarını tanımalarını, onların hayatları, eserleri ve etkileri hakkında bilgi edinmelerini sağlamak,
  • Fen bilimleri ve sosyal bilimler alanında ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda daha donanımlı, özgüvenleri yüksek bireyler olarak yetişmelerini sağlayarak onlara kendi kültür ve medeniyet değerlerimiz hakkında farkındalık kazandırmak amaçlanmaktadır.

16-11-201916-11-201916-11-2019