ERDEM-2 Projesinin İlk Adımını Attık

ERDEM-2 Projesinin İlk Adımını Attık

13.05.2020 1889

Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli-2 (ERDEM-2) toplantımızı gerçekleştirdik. 

 

MEB 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde hayata geçirilen ERDEM-2 projesi kapsamında paydaş okullarımız Şehit Murat Mertel Kız AİHL ve Şehit Er Çağlar Mengü Kız AİHL akademik takip komisyonları ile üniversite hazırlık çalışmalarımız hakkında bir tanıtım ve istişare toplantısı yaptık.

 

Üniversite hazırlıklarımızda öğrencilerimize sunduğumuz program ve başarıyı arttıran yöntemlerimiz hakkında paydaşımız olan iki okulumuza örneklerle bilgilendirme ve rehberlik yaptık.

 

Uygulamalar ile ilgili kararların alındığı toplantımızı her ay düzenli olarak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

 

ERDEM-2 Projesi Nedir?

 

Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrenim gören öğrencilerin yükseköğretime hazırlık sürecinin etkili ve verimli hale getirilmesini sağlamak; okullarda yürütülen akademik çalışmalar ve kariyer planlama süreçleri hakkında istişare ve değerlendirmelerde bulunmak; iyi örneklerin yaygınlaştırılmasını sağlamak ve imam hatip okulları arası başarı farkı azaltılarak okulların niteliğini arttırmak amacıyla Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmiş bir projedir.

 

Bu proje ile eğitimde örnek model olan okullar "rehber okul" olarak tayin edilip, başarıya ulaştıran yöntemleri konusunda rehberlik edeceği paydaş okullarla eşleştirilmiş ve onlarla yöntemlerini ve çalışmalarını paylaşmaları sağlanmıştır.

 

13-05-202013-05-202013-05-2020