Kur'an Kursunda Mesleki Uygulama Programı

Kur'an Kursunda Mesleki Uygulama Programı

Kur'an Kursunda Mesleki Uygulama Programı

17.12.2019 380

Kur'an Kursunda Bir Ders

Maltepe Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün Anadolu İmam-Hatip Lisesi Mesleki Uygulama Programı kapsamında,

·        imam-hatip lisesi öğrencilerinin mesleki yeterliliklerini geliştirme,

·        bilgi ve becerilerinin toplumun beklentilerine cevap verecek düzeyde olmasını sağlama,  

·        Kur'an kursu öğreticiliği ve vaizelik gibi mesleklerde gerekli donanımları kazandırma,

·        özgüvenlerini, sosyalleşmelerini ve sorumluluk duygularını arttırma,

·        yeteneklerini keşfetme,

·        en önemlisi de öğrendikleri teorik bilgileri  uygulama ve eksik yönlerini tamamlama,

·        toplumdaki olumlu imam-hatip algısını pekiştirme

amacıyla Maltepe Müftülüğü ile işbirliği yapılarak Maltepe Kız Anadolu imam-Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencileri, meslek dersleri öğretmenleri eşliğinde yakın Kur'an kurslarına götürülmüştür.

Bu çalışmanın Kur'an kursunda ders işleyişine katılan öğrencilerimize, mesleki bilgilerini uygulama alanı bulma, özgüven kazanma, toplum ile bütünleşme imkanı sağlama yönünden faydalı olduğu görülmüştür.

Kurslarında bizleri samimi ve içten karşıladıkları ve gerekli kolaylığı sağladıkları için Maltepe Müftülüğüne ve Kuran kursu hocalarına teşekkür ederiz.

Ayrıca, mesleki uygulama programını hazırlayan mesleki tatbikat kulübüne, tüm meslek dersi öğretmenlerimize ve katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

17-12-201917-12-201917-12-201917-12-201917-12-201917-12-2019

 

 

 

 

 

 

* Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün ADEP (Akademik Destek Programı) projesi kapsamında okulumuz ile İstanbul Medeniyet Üviversitesi arasında "Eğitimde İş Birliği Protokolü" imzalanmıştır. Proje okulları yönetmeliği kapsamında öğrencilerimize belirli bir program çerçevesinde, üniversite ve kampüs imkanlarından yararlanma fırsatı tanınacaktır. Üniversitedeki akademisyenlerce öğretmen ve öğrencilerimize seminerler, örnek ders uygulamaları ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir. 

Medeniyet Üniversitesi ile okulumuz arasında imzaladığımız Eğitimde İş Birliği Protokolümüz için tıklayınız...

 

 

* Okulumuz ile Sivil Toplum Kuruluşları arasında yapılan protokol kapsamında Maltepe Genç İHH Okul Sorumlumuz önderliğinde her ay düzenli kitap okuma ve kitap kritiği faaliyetlerimiz devam etmektedir. İlk kitabımız Mustafa KUTLU - Ya Tahammül Ya Sefer...

30-12-2019