Müslüman Bilim Adamlarından Günümüz Gençlerine Mesajlar-Hz. Muhammed´in Eğitim Anlayışı ve Metodları Bağlamında Konferans

Müslüman Bilim Adamlarından Günümüz Gençlerine Mesajlar-Hz. Muhammed´in Eğitim Anlayışı ve Metodları Bağlamında Konferans

2018 Mevlidi Nebi Haftasi vesilesiyle okulumuz tarafından düzenlenen "Kuran ve Sünnet Perspektifinde Gençlik Etkinlikleri"  çerçevesinde öğretmen, yazar ve fotoğraf sanatçısı Zafer SÖĞÜT hocamızı okulumuzda ağırladık. Hoş sohbeti ile müslüman bilim adamlarından günümüz gençlerine ulaştırdığı mesajlari kulağımıza küpe yaptık. Hocamıza teşekkür ediyoruz.

21.11.2018 978

MÜSLÜMAN BİLİM ADAMLARINDAN GÜNÜMÜZ GENÇLERİNE MESAJLAR /Hz. Muhammed’in Eğitim Anlayışı ve Metotları Bağlamında Konferans

Maltepe Kız Anadolu Lisesi’nde,  19/11/2018 tarihinde  “Mevlid-i Nebi Etkinlikleri” kapsamında ve Hz. Muhammed (s.a.v.)’in eğitim anlayışı ve metotları çerçevesinde, Zafer Söğüt  “Müslüman Din Adamlarından Günümüz Gençlerine Mesajlar” isimli konferansını gerçekleştirmiştir.

 *Öğrencilerimizin büyük ilgi gösterdiği konferansta, Hz. Muhammed (s.a.v)’in Medine’deki, Mescid-i Nebevi’nin bölümlerinden biri olan  “Suffe” deki eğitim anlayışından yola çıkarak, orada yetişen genç sahabe örneklerine değinilmiş, Rasulullah’ın eğitim metodundan hareketle İslam toplumunda yetişen alimler ve keşiflerine yer verilmiştir.

 

Günümüz gençliğine, yeteneklerinin keşfedilmesine imkan veren akademik, mesleki ve sanatsal alanlara yönelme ve Hz. Peygamber’in eğitim metodunu benimseme konusunda faydalı bir konferans olmuştur.

  Ayrıca öğrencilerimizin ve özel öğretim öğrencilerinin konferans öncesi,  rol model oluşturma açısından Hz. Muhammed’in eğitim metodunu içeren hadisleri ve bunları benimseyen sahabelerden  örnekler  sunması konferansı bütünleyici bir çalışma olmuştur. Sahabilerin eğitim ve öğretimi için kurduğu ilim ve halka meclislerinde yetişen örneklerden yola çıkarak, öğrencilerimizin oluşturduğu sunum gösterilmiştir.

Öğrencilerimizin mesleki alandaki bilgi ve ilgilerini arttıran, hayatta rol model kazandırma konusunda fayda sağlayan, gencin değerler dünyasına anlam katan ve Peygamber’in eğitim metodunu günümüze yansıtan bu verimli konferans için hocamıza teşekkür edilmiştir.

 

*Peygamberimizin eğitim metodlarından birisi de vaaz etmesi ve öğüt vermesidir. Kadınlara öğretmeyi ve nasihat etmeyi ihmal etmeyen Hz. Muhammed cami ve mescidlerde sohbet metodunu kullanmıştır. Onun döneminde cami ve mescidler ilim ve irfan yuvası olmuştur. Cami ve mescidlerin eğitim ve öğretimle ilgili rollerini canlı bir şekilde devam ettiğini yerinde göstermek amacıyla öğrencilerimiz Maltepe ‘ Orhangazi camisinde ‘ Kuran ve Sünnet Perspektifinde İnsanlığa Model Gençlerin Yetiştiği Huzurlu Aile’ konulu vaazı gerçekleştirmişlerdir.

 

*Hz. Muhammed’in eğitim metodu hayatın her aşamasını kapsaması sebebiyle, yaşlılık döneminde manevi destek amacıyla Maltepe Huzur evine ziyaret edilerek ‘ Hz. Peygamber ve Evrensel Mesaji’ konulu söyleyişi yapılmıştır.

 *Hz. Muhammed’in eğitim ve öğretimin metodunu konu alan hadislerin derlendiği ‘Altın Öğütler ‘ etkinliği gerçekleştirilmiştir.

 

21-11-201821-11-201821-11-201821-11-201821-11-201821-11-201821-11-201823-11-201823-11-201823-11-201823-11-201823-11-2018