Okul Komşuları Etkinliklerimiz

Okul Komşuları Etkinliklerimiz

Okul komşularımız ve gönüllü katılan velilerimiz ile birlikte "Huzurlu Aile " seminerimizin ikincisini gerçekleştirdik. 

24.12.2019 243

Okul komşularımız ve gönüllü katılan velilerimiz ile birlikte "Huzurlu Aile " seminerimizin ikincisini gerçekleştirdik. Huzurun tanımını yaptık. Huzur; endişe, sıkıntı ve negatif duyguların kaybolmasıdır. Tarihten bu yana huzuru bulma çabaları üzerinde durduk. İnsanların kendi gerçeklerini unutarak huzuru bulma çabaları üzerinde durduk. Ve tüm bunların geçici olarak duyguları bastırma çabası olduğunu vurguladık. Gerçeklerle yüzleşebilirsin ve hala huzurlu olabilirsin... Dinimiz bizim karşılaştığımız sorunlar karşısında ideal olmamızı değil ideal çözümler bulmamızı istiyor. İdeal çözüm yollarını Kuran'ı Kerim ve sünnette aradık. Yakup(as)'ın oğullarıyla, Hz.Yusuf'un kardeşleriyle, Nuh(as)'ın oğlu ve karısıyla, Hz. İbahim'in babasıyla.... karşılaştığı sorunlar karşısında sergiledikleri ideal çözüm yollarından kendimize dersler çıkarttık. Huzurun resmini çizdik... "Huzur hiç sıkıntının ve zorluğun olmaması değil tüm bunların içinde bile yüreğimizin sükun bulmasıdır" sonucuna ulaştık.

Seminerimizde huzurlu bir aile yuvası hangi temeller üzerine kurulmalıdır? Eşler arasında ki ilişki nasıl olmalıdır? sorularına cevap aranıken, dünya hayatıyla sınırlandırmayıp ötelere talip olabilmek için eşlerin birbirlerine dost, sırdaş, yüreğinin yakıtı gıda ya da ilaç gibi olmaları gerektiği vurgulandı.

Karı mı? Eş mi, Eşit mi? Zevce mi? Kadın ve erkek birbirinin yerini tutamayan eşitlerdir. Eş fakat birbirinin aynısı değil. Bu eşitlik birbirinin aynısı eve tıpkısı manasına gelmez.

En büyük iç huzuru yaradana kul olmaktır. Güzelliklere Allah'ın sanatı gözüyle bakmak, tüm bu güzelliklerden manevi bir haz ve mutluluk duymamızı sağlar.

Velilerimizin ve okul komşularımızın memnuniyeti ile gerçekleştirilen seminerimiz inşallah hayırlara vesile olmuştur.

24-12-201924-12-201924-12-201924-12-2019