Akademik Başarıyı Arttırmaya Yönelik Çalışmalar

16.03.2020 336

Nasıl ders çalışmalı, günde kaç saat çalışsam yeterli olur, çalışma ortamında nelere dikkat etmeliyim? Etkili ve verimli ders çalışma ile ilgili tüm soruların cevaplarının yer aldığı Beykent Üniversitesi Rehberlik Bölümünden Fadime Ekinci Bengü tarafından verilen seminer gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz planlı çalışma, hedef belirleme, dikkati geliştirme, çalışma ortamlarının düzenlenmesi gibi konularda bilgi edindiler.

16-03-2020

Eğitimci Sevil Civelek tarafından öğrencilerimize Nörobiyoloji Seminerleri düzenlendi. Beynimiz Nasıl Çalışıyor, Beynin Bölgeleri, Gelişim Dönemleri ve Beyin, Beyin ve Öğrenme Süreçleri ile ilgili bilgi verilen çalışma sınıf düzeylerinde devam etmektedir.

16-03-2020

9.10.11.sınıf sınıf öğrencilerimize akademik başarıyı arttırma çalışmaları yapıldı. Başarısızlık nedenleri anketiyle; başarısızlığın kaynağına inmeye çalışılarak, Bireysel ve grup çalışmalarıyla başarıyı arttırmaya yönelik etkinlikler yapıldı. Ayrıca motivasyonu arttırmaya yönelik seminer düzenlendi ve motivasyon konulu film izlenerek kritik yapıldı.

16-03-2020

Fatih Projesi Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olarak okulumuzda görev yapan Emel HAS tarafından 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz ile tüm öğretmenlerimize EBA Akademik Destek Sistemi tanıtımı yapıldı.

16-03-2020

Akademik başarıda motivasyonun etkin rol oynadığı bilinci ile öğrencilerimize seminer ve bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra sosyal faaliyetlerle destek verildi.

16-03-202016-03-202016-03-2020

Mart ayında planlamış olduğumuz fakat eğitime ara verilmesi nedeniyle ertelenen çalışmalarımız;

*"Kaygı ve Beyin" Semineri

*"Motivasyon Söyleşileri" Semineri