Devamsızlık ve Okul Terkinin Önlenmesi

Devamsızlık ve Okul Terkinin Önlenmesi

08.01.2020 274

Okula devamsızlık bir hak olarak değil, öğrencinin eğitim kaybı olarak görülmelidir. Öğrencinin devamsızlık yapması akademik başarısını olumsuz yönde etkilemektedir.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 (on) günü, toplamda 30 (otuz) günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır. Devamsızlık takibi okul idaresi tarafından düzenli şekilde yapılmaktadır. Bu bağlamda okulumuz tarafından devamsızlık yapan veya geç gelen öğrenci velilerine devamsızlık bilgileri SMS yoluyla günlük olarak bildirilmektedir. Bu bildirimde öğrencinin toplam devamsızlık sayısı da yer almaktadır. Ayrıca öğrencinin beşinci, on beşinci ve yirmi beşinci devamsızlık günlerinde velilere devamsızlık mektubu gönderilmektedir. 

Okul Rehberlik Servisi tarafından öğrenci devamsızlıklarının önlenmesi için toplam devamsızlığı 10 günü aşan öğrencilere "Devamsızlık Nedenleri Anketi" uygulanmıştır. Sonuçlar; okul ve yönetim, öğretmen, aile, çevre, akademik kaygı, kişisel nedenler ve arkadaş çevresi boyutları ile değerlendirilerek çalışmalar başlatılmıştır. Ayrıca öğrencilere ilgili yönetmelik maddesi hakkında bilgi verilmiştir. 

08-01-202008-01-202008-01-2020