Devamsızlıkların Önlenmesi

Okula devamsızlık, hem fiziksel hem psikolojik hem de toplumsal bir çok etmenden kaynaklanabilen ve öğrenci akademik başarını olumsuz yönde etkileyebileceği düşünülen istenmeyen bir öğrenci davranışıdır. Öğrenci devamsızlıklarının önlenmesi için öncelikle devamsızlık nedenlerinin belirlenmesi gerekmektedir.

23.10.2019 464

Bu bağlamda Maltepe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından bu olumsuz davranışı disipline edebilmek için, devamsızlık yapan veya geç gelen öğrenci velilerine devamsızlık bilgileri SMS yoluyla günlük olarak yapılmaktadır.

Bu bildirim de öğrencinin toplam devamsızlık sayısı da yer almaktadır. Ayrıca öğrencinin beşinci, onbeşinci ve yirmibeşinci devamsızlık günlerinde velilere devamsızlık mektubu gönderilmektedir.

Hafızlık sebebi ile sürekli devamsız bir öğrencimiz olup, ailesine gerekli bilgilendirme yapılmıştır.