09.11.2017 1823

TARİHÇEMİZ

Maltepe İmam Hatip Lisesi 1992-1993 Eğitim Öğretim Yılında Kadıköy İmam Hatip Lisesinin şubesi olarak açılmış, 11.12.1995 tarihinde ise müstakil olarak eğitim-öğretime başlamıştır. 2003-2004 Eğitim-Öğretim Yılında okul bünyesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi açılmıştır. Sismik Riskin Azaltılması Projesi kapsamında yıkılarak yeniden okul yapılan okul binamız 2009 Eylül ayında eğitim-öğretime hazır hale getirilmiştir. Yıkım sürecinde Maltepe İmamet Hitabet ve İlmi Araştırmalar Vakfı'nın kompleksinde her yıl kaymakamlık oluru ile eğitim-öğretime devam eden okulumuz yen, binasında İmam Hatip bölümüyle, vakıf binasında ise Anadolu İmam Hatip Bölümü ile eğitim öğretime devam etmiştir. 2013-2014 Eğitim – Öğretim Yılında ise valilik oluru ile öğrenci yoğunluğumuzdan dolayı Anadolu İmam Hatip bölümü öğrencilerimiz vakıf binasındaki diğer Anadolu İmam Hatip Lisesine nakil edilmişlerdir. Maltepe Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2013-14 eğitim-öğretim yılından itibaren merkezi sınavla, sadece kız öğrenci alan bir okul olarak eğitim öğretime devam etmektedir.